Dziękujemy Szefom Kuchni: Mariuszowi Kucharczakowi z Restauracji Boletus w Zamku Kliczków, Grzegorzowi Fic i Konradowi Wieczorkowi z krakowskiej Restauracji Albertina za tak obłędną kolację i wyszukane menu.
Menu:
·
Przystawka - Grzegorz Fic:
Pasztet z zająca, chrupka z dyni, kiszone zielone pomidory, konfitura z żurawiny, sos z octu malinowego
·
Zupa - Mariusz Kucharczak:
Consommé z dzikich przepiórek, jajko przepiórcze, makaron, kapusta, czarnuszka
·
Danie główne – Grzegorz Fic:
Polędwiczki z sarny, wolno gotowany boczek z dzika, pietruszka z białą czekoladą, sos jałowcowy, gąbka grzybowa
·
Danie główne – Mariusz Kucharczak:
Policzki z dzika, pasternak z gruszką, demi, winogorno, chipsy z pasternaku - danie, które wygrało Fine&Food Noble Night 2018
·
Deser – Konrad Wieczorek:
Chrobotek reniferowy, syrop klonowy, czekolada, jagody
·
Deser II – Konrad Wieczorek:
Karmelizowany borowik, lody z palonego mleka, suszony kogel-mogel
Dla tych, co czekają na więcej szykujemy nowe kolacje degustacyjne w Zamku Kliczków!
Śledźcie uważnie naszą stronę internetową: www.kliczkow.com.pl/
Facebook: www.facebook.com/Zamek.Kliczkow
ZAPRASZAMY!
Zdjęcia wykonane zostały przez: Marcin Grzegorczyn Photography
Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?