Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Posmakuj Dolnego Śląska: kaczka faszerowana [WIDEO]

red
Mat. Polska Press
Posmakuj Dolnego Śląska to nowy program portalu GazetaWroclawska.pl. Robert Migdał szuka z naszą kamerą najpyszniejszych potraw w regionie. W pierwszym odcinku wybrał się do wsi Stępin w gminie Długołęka. Tu panie z koła gospodyń wiejskich przygotowały dla niego kaczkę faszerowaną wątróbka i kaszą.

Kolejne odcinki programu Posmakuj Dolnego Śląska w co drugi czwartek na GazetaWroclawska.pl

Kaczka faszerowana wątróbką i kaszą - przepis

Składniki

  • Kaczka
  • 2 woreczki ugotowanej kaszy jęczmiennej
  • wątróbki z kaczki ok 4 sztuki... mogą być drobiowe,
  • cebula ,
  • 1 jajko,
  • sól ,pieprz
  • czerwona ostra papryka
  • czosnek
  • majeranek.

Przygotowanie
Kaczkę oczyścić wyciąć kości grzbietu przygotowaną tuszkę natrzeć przyprawami. Cebule zeszklić dodać do ugotowanej kaszy wraz z pokrojoną wątróbką przyprawić solą i pieprzem dodać jajko, wymieszać. Nadziać kaczkę przygotowanym farszem spiąć otwór wykałaczkami i ułożyć w naczyniu do pieczenia piec w temperaturze ok 180-200 stopni.

Kolejne odcinki programu Posmakuj Dolnego Śląska w co drugi czwartek na GazetaWroclawska.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wroclaw.naszemiasto.pl Nasze Miasto