MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często...
fot. Siergiejryżow/Getty Images

Czy produkty light są zdrowe? Czym tak naprawdę są i czy rzeczywiście wspomagają odchudzanie? Zobacz zalety i wady „lekkiej” żywności

MIT: Żywność light jest zdrowsza od tradycyjnej

Usunięcie części składników odżywczych, np. tłuszczu, często powoduje pogorszenie smaku danego produktu. Dlatego producenci często rekompensują to dodatkiem słodzików lub sacharozy, która ma pomóc uzyskać lepszy smak produktu. Często również można w takiej żywności znaleźć różnego rodzaju konserwanty oraz ulepszacze smaku. Dlatego należy dokładnie czytać etykiety!

Zobacz również

Nocny pożar w Gdańsku. Przy ulicy Grobla płonął samochód

NOWE
Nocny pożar w Gdańsku. Przy ulicy Grobla płonął samochód

Katastrofa lotnicza na pograniczu Blachowni i Wręczycy Wielkiej? Nocne poszukiwania

Katastrofa lotnicza na pograniczu Blachowni i Wręczycy Wielkiej? Nocne poszukiwania

Polecamy

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz

Uczulenie na truskawki zauważysz na skórze i na... języku. Tak je rozpoznasz