MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
To smaczne i jadalne grzyby, które w szczególności są...
fot. Franck Hidvégi/wikimedia.commons CC BY-SA 4.0

Mają czarny kolor i nietypowy kształt, ale są znakomite na pierogi i nie tylko. Lejkowce dęte to grzyby, które zbierzesz nawet w listopadzie

Lejkowce dęte są zwane kominkami i trąbkami

To smaczne i jadalne grzyby, które w szczególności są polecane na farsz do pierogów, ale można je też jeść po prostu podsmażone, np. w jajecznicy, gotowane czy duszone. Nadają się też do suszenia.
licencja

Zobacz również

Polacy przez pół meczu toczyli w MŚ elity heroiczny bój z Amerykanami

Polacy przez pół meczu toczyli w MŚ elity heroiczny bój z Amerykanami

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Wystawa 57 historycznych fotografii Pawła Pierścińskiego

Polecamy

Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

AKTUALIZACJA
Uczniowie zaskoczeni po maturze z geografii. „Myślałam, że się popłaczę”

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków

Pęka ci głowa? Możesz chorować na dolegliwość, która dotyka 4 na 10 Polaków